יקב סומק הוקם בשנת 2002 ע"י ברק והילה דהאן, במטרה לייצר יין ברמה הגבוהה ביותר מכרמי המשפחה.
ברק, דור חמישי לכורמים בזכרון יעקב, גדל כששורשיו נטועים עמוק במסורת המשפחתית והאהבה ליין טבועה בו מאז ומעולם. היכרותו האינטימית עם כל חלקה וגפן ונחישותו לשלב שיטות עבודה ידניות מסורתיות על מנת להפיק את המיטב מהכרמים, מביאה לתוצאות מדהימות באיכות הענבים של היקב.
הילה סיימה תואר ראשון בחקלאות מהאוניברסיטה העברית ונסעה לאוסטרליה על מנת להמשיך להעמיק את הידע היינני והמקצועי של עשיית היין והשלימה תואר שני בייננות באוניברסיטת אדלייד. השילוב בין השניים מביא ליקב מסורת, ידע וניסיון של גידול הכרמים באזור זכרון יעקב, יחד עם ידע טכנולוגי ויינני.
העבודה ביקב מתבצעת בשיתוף פעולה מלא של השניים כאשר מילת המפתח היא מקצוענות ללא פשרות והנאה בעשייה. ביקב סומק מאמינים, בכורמות בלתי מתפשרת המאפשרת לענבים להגיע לאיכויות גבוהות במיוחד ומתבטאת בכל יין, האוצר בתוכו את הטבע והטרואר האופיינים לאזור בקעת הנדיב.
כרמי היקב נמצאים באזור בקעת הנדיב למרגלות זכרון יעקב ואותן החלקות מעובדות ע"י המשפחה מאז שנת 1882.
מסורת טיפוח הכרמים העוברת מדור לדור מקנה ניסיון רב בגידול ובהכרת הטרואר המקומי.
הטיפול המיוחד בגפנים, זמירה קפדנית, דילול והשקיה מועטה מביאים ליבולים נמוכים ולאיכות ענבים גבוהה במיוחד.
אדום
קריניאן, קברנה פרנק, סירה, מלבק, גראנש, מורבדר ופטי ורדו
לבן
שרדונה, רוסאן, שנין בלאן וויונייה
1.10.20 | אכול ושאטו
על הקשר בין הדרך הלבנה לפרנק סינטרה
18.2.20 | Food & Wine
Why Israel is one of the most exciting wine-producing countries in the world
14.8.07 | אכול ושאטו
בזיכרון יעקב ההיסטורית, בחצר בית ותיק שנים, מסתתר לו יקב סומק של בני הזוג הילה בן גרא
13.11.08 | שגיא קופר - ynet
קב משפחתי שמייצר יין בשיטות מודרניות ועם זאת נשען על יסודות ושורשים עמוקים מאוד
28.12.10 | wines Israel - אופירה ורן בירון
מסגרת הביקורים ביקבים, הגענו לביקור ביקב סומק ונפגשנו לשיחת רעים וטעימות, עם ברק דהאן
19.9.11 | אכול ושאטו - שף אלון גונן
ינות ישראלים עם שורשיות של עובדי אדמה, כורמים, וכאלה שמייצרים יין מתוך אהבה למדינה
12.6.13 | מאמרים - מאת שף אלון גונן
יקב סומק הוא היקב המבטיח של 2013 עם יינות מתיישנים ויינות מאוד יחודים בטעמם.
15.5.17 |
Ознакомительные поездки по винодельням и виноградникам, частные и публичные дегустаци
14.10.15 | הבלוג של חגית אברון
תפיסת הבילוי האולטימטיבית שלי, גורסת משולש המורכב מאוכל, יין וחברה טובה
29.9.16 | הארץ
כך תכינו לחג מנות מעולות עם רימונים וגם תתאימו לכל אחת את היין הנכון
1.12.15 | איש הענבים
בסומק מצאתי את היין שמעלה על פני האנשים סומק ומכאן גם שם היקב.
21.7.16 | סנהדרינק
הייננית רוני ססלוב חמושה בג’יפ ובצלם רן בירן חורשת את הארץ כדי להביא לכם את הסיפורים
1.9.16 | על היין
המלצה ל-6 – יינות 2 לבנים ו – 4 אדומים לכבוד ראש השנה וחגי תשריי שבפתח
22.9.16 | Time out תל אביב
היינות האדומים המעניינים הם אלה שאומרים מקוריות, מקומיות ים תיכונית ואופי.