הדרך הלבנה – סיפור על קיץ בכרמים ועל יין שמזכיר אותו שוב ושוב

הדרך הרומית העתיקה שחוצה את אזור הכרמים בחלקה המשפחתית שלנו היא מסלול מוכר עוד מילדות. ההליכה לאורכה בקיץ, בשעות מסוימות, בעיקר לפני השקיעה, הופכת למסע בין צבעים וריחות ורוח נעימה.

האוויר המיוחד של זכרון, שהוא מן תמהיל של בריזה מהים ואוויר הרים, הקרניים של השמש ששוטפות קצת את האבנים שלאורך הדרך ומשחקות תופסת עם עלי הגפן ואשכולות הענבים שעוד רגע מוכנים לבציר. אלו רגעים של סוף יום שגורמים לנו להרגיש הכי בבית במה שאנחנו עושים כאן.

טעמים שאין באף מקום אחר

במסעות שלנו בעולם הבנו שבכל מקום נוצרים רגעים כאלו, שמאפיינים את המקום ואת תנאי השטח. הרגעים האלו שבהם מתחברים אוויר, רוח, אדמה, לחות ושמש, הופכים כל זן ענבים שגדל בכרם לכוכב בזכות עצמו. הוא אוסף את כל המאפיינים האלו לתוכו ומפתח טעמים שאין באף מקום אחר.

זהו אחד הדברים שגורמים לנו ליהנות בכל יום מחדש מהכנת היין, כמו הרפתקה שאפשר לדעת איך ניכנס אליה, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה טעמה הסופי.

בתוך הכרמים שעוברים בירושה דור אחר דור לאורך חמישה דורות שלמים, הדרך הרומית מסמלת את הביטחון ליצור יין טוב. הזנים שגידלנו ולמדנו עליהם במשך שנים נותנים עוד בטחון ליצור בסוף חיבורים מעניינים ונכונים. החיבור הנכון – הוא המקום שלנו להתנסות, ללמוד כל הזמן עוד וליצור .

ענבים מוכנים לבציר

כך יצרנו את “הדרך הלבנה ” –

יין לבן שמורכב משלושה זני ענבים שאנחנו מגדלים בכרמים שלנו, פה בבקעת הנדיב.

ענבי רוסאן, וויונייה ושנין בלאן שגדלים אצלנו כבר שנים יוצרים יחד בלנד שמזכיר פירות קיץ כמו מלון וליים ומצד שני, שולח רמזים לתבלינים חמימים כמו ג’ינג’ר והל. את הבלנד הייחודי הזה אנחנו מכניסים לחביות האלון שהבאנו מצרפת למשך שנה. בהמשך הוא גדל ומתפתח בתוך הבקבוקים במשך שנה נוספת, עד שהוא מקבל את כל המאפיינים שהופכים אותו ליין עשיר ומורכב.

היין שמתקבל בסוף התקופה הוא יין לבן שנדמה שיש לו היסטוריה וגוף שהתפתחו במשך שנים. הוא נולד מתוך כל הידע שצברנו מהדורות הקודמים ומהעשייה שלנו ביקב – לכן קראנו לו על שם אותה דרך רומית עתיקה, שמזכירה לנו שזה המקום שלנו, זה הבית.

זהו יין של קיץ, אבל הוא עומד בזכות עצמו. יש לו גוף מלא שהופך אותו ליין מושלם לשתייה כחלק מהארוחה, ולא רק כקינוח קיצי או כרענון ספונטני מול השקיעה.

השותף המושלם לארוחת קיץ עשירה

“אז עם מה כדאי לשתות את הדרך הלבנה?”, זו שאלה ששואלים אותנו בלי סוף כשאנחנו מציגים את היין הלבן בטעימות ביקב.

הכי קל לדמיין ארוחה חמה שמתאימה לאותם רגעים מושלמים של שמש ואוויר נעים של קיץ. ארוחת פסטות מושקעת, עם רטבי פטריות או שמנת, מנת דג משובחת עם רוטב עשיר בטעמי ירקות קיץ, פירות ים שהוכנו עם הרבה ליים וניחוחות של פירות הדר ואפילו פרוסת לחם עבה עם הרבה חמאה, גבינות עשירות ודג מלוח.

הדרך הלבנה עם מנה ראשונה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אתם כבר מוזמנים לאמץ לכם בקבוק אחד של היין הנפלא הזה – ולחגוג איתנו את הבציר המתקרב.

תגובות:

צרו קשר

04-6397982
050-5346491
somekwinery@gmail.com
הרצל 16, זכרון יעקב


שלחו הודעה