זמן בציר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

זמן בציר: הקיץ הגיע ואיתו הימים הכי חשובים בשנה

כשזכרון עוד הייתה קטנה, ימי הבציר היו כאלו שאי אפשר לפספס. ריחות הענבים שעשו את הדרך מהכרמים מסביב למושבה אל היקבים היו ממלאים את האוויר בשעות הבוקר.

אם היינו קמים מוקדם מספיק היינו יכולים להצטרף לתהלוכה של הטרקטורים עמוסי הענבים בדרך למושבה.  כולם ידעו שזה זמן בציר. גם מי שלא ממש היה מעורב. ומי שזכה, כמונו, שאהבת היין והכרמים תעבור לו בדם דרך הגנים – חיכה לרגע הזה כל השנה. היום, ככל שהמושבה מתפתחת, זהו סוד ששמור רק למי שעוסק במלאכה.

בימים אלו ממש אנחנו נמצאים בשלהי הבציר. 

אלו הימים שאליהם מתנקזת העבודה שלנו לאורך כל השנה.

הטיפול המסור, הידני, בענבים שלנו לאורך השנה, מגיע לשיא וכל אותם דברים שאנחנו עושים לאורך השנה באים לידי ביטוי ביום אחד שבו אנחנו בוצרים את הענבים.

הפיקוח המוקפד, ההתלבטויות והלמידה וגם הסודות שלמדנו עד כה – הכל מתנקז לרגע הזה שבו הבוקר מגיע ואנחנו עומדים בשורות ועוברים בין שורות הגפנים, קוטפים את האשכולות הטובים ביותר וממהרים להוביל אותם אל היקב, לעוד סבב של ייצור יין משובח.

איך זה קורה?

ביקב שלנו אנחנו מטפחים 13 זני ענבים שונים. כל יום בתקופת הבציר מוקדש לזן אחד. הימים האלו נקבעים בהקפדה על הפרטים הקטנים. לאורך ההבשלה אנחנו עוקבים אחר התפתחות הענבים, בודקים מתי המועד האידיאלי להתחיל לבצור. כל זן וזן לפי הפרמטרים שלו.

כשזה קורה, אנחנו מוכנים. כל המשפחה מתכנסת ומוכנה למשימה. הילדים שנמצאים בחופש כבר יודעים שבימים האלו הם מגויסים, והם עושים זאת באהבה. יחד עם הצוות הקטן שלנו, אנחנו עוברים בין השורות וממלאים את המיכלים בענבים נהדרים. התוצרת שעליה עבדנו כל השנה עוברת ביקורת שוב ושוב ואנחנו מעבירים רק את האשכולות הטובים ביותר.

מיד לאחר שהענבים נבצרים, בשעות הבוקר המוקדמות, הם מועברים לחצר היקב לתחילת תהליך עשיית היין.

זה הזמן שבו נקבעת שנת היין שלנו

הבציר הוא הזמן להעריך מה הולך לקרות בהמשך השנה, אלו זנים שגשגו ואילו פחות, על מה לשים דגש השנה, אילו בלנדים מיוחדים הולכים להירקם לנו בראש. זה הרגע הזה בשנה שבו אנחנו קוטפים את הפירות של עבודה שנמשכת כל הזמן, ללא הפסקה, גם אחרי שהקיץ נגמר.

תגובות:

צרו קשר

04-6397982
050-5346491
somekwinery@gmail.com
הרצל 16, זכרון יעקב


שלחו הודעה