בקעת הנדיב 2012

בקעת הנדיב 2012: אדום, עשיר ומושלם לראש השנה

יש חגים שמכתיבים התנסויות חדשות, ראש השנה הוא כנראה אחד כזה. זה זמן נעים של החלטות קדימה, הגדרת מטרות ושאיפות, רצון להתנסויות חדשות והבטחות לעתיד.

כך זה גם אצלנו ביקב. הימים האלו של לפני ראש השנה, שבהם הבציר כבר מאחורינו, הם ימים של הסתכלות קדימה. אנחנו מייצרים את היין שייכנס לחביות העץ ומתחילים לחשוב על השנה הקרובה, על חידוש הכרם והיינות החדשים שיצאו החוצה לשוק.

יין בקעת הנדיב 2012 שהשקנו החודש, מספק את הטעימה המרעננת, החדשה, של תחילת השנה – והוא יין נפלא שמלווה ארוחה דשנה וחגיגית כמו זו שתונח על השולחן בערב ראש השנה. היין קרוי על שם האזור הירוק והיפיפה, הסמוך לזכרון יעקב, שבו ממוקמים כרמי המשפחה. אלו הכרמים בהם אנחנו מגדלים את זני הענבים המשמשים אותנו לייצור היין.

תוספת לשולחן החג בגווני סגול-אדום

את “בקעת הנדיב 2012” יצרנו משלושה זני ענבים שגדלים אצלנו בכרם המשפחתי. ענבי קברנה פרנק, פטי ורדו וקריניאן. אחרי שיצרנו את השילוב הזה, נתנו ליין לנוח ולהתיישן בחביות עץ האלון הצרפתי, במשך 36 חודשים שלמים.

התוצאה היא יין אדום יבש בעל טעמים עמוקים וגוף מלא ועשיר. לגימה ממנו מגלה טעמי שזיף סגול, פירות יער כמו פטל שחור, דובדבנים ואוכמניות, שוקולד וקפה ואפילו פלפל שחור. אל כל אלו מתווספים הריחות והארומות של חביות עץ האלון בהן התיישן היין.

יין שמלווה ארוחה שלמה

הטעם העמוק שמותיר סיומת ארוכה ומתמשכת בפה, עם חמיצות נעימה שנשארת, הופך את “בקעת הנדיב 2012” ליין שיכול ללוות ארוחה שלמה.

בין אם מדובר בתבשילים כבדים יחסית כמו קדרות או נתחי בשר צלויים, בעוף בתיבול חגיגי של שזיפים, יין או עשבי תיבול או בדג צלוי שמונח על השולחן, היין הזה משתלב נפלא עם כל ארוחה בשרית. גם תבשילים חלביים או מעורבים, כמו פסטה בשמנת עם בשר או בגבינות, יקבלו שדרוג עם היין הזה לצדם.

היין, שאינו כשר, יכול ללוות בהצלחה רבה גם פלטות של נקניקים וגבינות בעלות טעמים חזקים ואפילו קינוחי שוקולד וקפה.

את בקעת הנדיב 2012 תוכלו להשיג בחנות שלנו כאן באתר.

תגובות:

צרו קשר

04-6397982
050-5346491
somekwinery@gmail.com
הרצל 16, זכרון יעקב


שלחו הודעה