זמן זמירה

עונת הזמירה החלה.

הזמירה הידנית היא אחת מהפעולות החשובות ביותר המתבצעות בכרם, והיא במקום שני רק

לבציר הידני, מבחינת עלות וכח עבודה.

זמירה מוגדרת כגיזום של פקעות, זמורות וחלקים וגטטיבים נוספים של הגפן.

הזמירה יכולה להתבצע בזמן שהגפן נמצאת בתרדמה (בארץ חודשים נובמבר עד פברואר)

או בזמן הצימוח, זמירה אביבית (חודשים אפריל – מאי).

הזמירה משפיעה על תיפקוד הגפן כיוון שהיא קובעת את –

1. צורה וגודל הגפן.

2. האיזון בין הנוף (עלים) לבין הפרי.

3. כמות ואיכות הענבים.

זמירה מיומנת, מדוייקת ואסטית היא מצרך יקר ואומנות בפני עצמה. 

כרם בבקעת הנדיב לפני זמירה

הזמירה נשענת על כמה עקרונות –

לגפן יין יש קיבולת קבועה – כל שנה, לגפן יש יכולת לתמוך בכמות מסויימת של פרי וכמות

מסויימת של עלים. היכולת תלויה בזן, באקלים, בסוג האדמה ובפרקטיקות גידול הכרם.

זמירה נכונה תאפשר את מימוש פוטנציאל היבול. 

הזמירה מדכאת את הגדילה – גפן שהושארו עליה יותר “עיניים” (כלומר נזמרה בצורה קלה ולא

אגרסיבית) תייצר יותר פרי וכן יותר עלים. ייצור הפרי יורד עם זמירה חזקה שכן פחות ענפים

נשארים על הגפן, שמייצרים פרי.

לגפן יכולת של רגולציה פנימית – הגפן לאורך השנים מווסתת את מספר העיניים הפוריות לזמורה

וכן את משקל הגרגרים והאשכול כולו. גפן שהושארו עליה מספר גדול סעיפים (זמירה קלה) לא

תצמיח ענפים פוריים מכל פקע אלא רק מחלק. 



זמירה ידנית מאפשרת דיוק בטיפוח הכרמים. עם השנים והניסיון שנצבר, ניתן להתאים לכל חלקה

ולכל זן את עוצמת הזמירה המתאימה ביותר. אפילו בתוך אותה שורה, יכול ברק לדעת שגפן

מסויימת חזקה או חלשה יותר ולכן תיזמר באופן שונה מהגפן שלידה. כל גפן תגיע לייבול

האופטימלי עבורה, שיתבטא באיכות ענבים גבוהה ביותר.  

זמירה ידנית

כמובן שהעבודה בכרם עושה גם לנו טוב בגוף ובנפש, כך שכולם יוצאים מורווחים.

דייט בכרמים

תגובות:

צרו קשר

04-6397982
050-5346491
somekwinery@gmail.com
הרצל 16, זכרון יעקב


שלחו הודעה